SAMSUNG & iPHONE REPARATIE
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

5 manieren om een back-up te maken van je Samsung telefoon

Back-up maken kan in de Cloud, via Samsung Smart Switch, op je simkaart of op een SD-kaart. Er zijn dus verschillende manieren om een back te maken van je telefoon gegevens. Het is belangrijk om een back-up te maken van je foto’s, contacten en Samsung-Notes en whatsapp. Dit zijn gegevens die je niet kan herstellen als je telefoon kapotgaat of als je de telefoon kwijtraakt. Hieronder volgen 5 verschillende manieren om een reserve kopie te maken van de gegevens op je Samsung telefoon of tablet.

Optie 1: Hoe maak ik een reservekopie van mijn telefoon via Samsung Cloud? 

Samsung heeft een eigen Cloud waar je gebruik van kan maken. Om gebruik te kunnen maken van de Samsung Cloud heb je een Samsungaccount nodig. De Samsungaccount dien je eerst aan te maken via de instellingen van je Samsung apparaat. Als je dat hebt gedaan dan kan je inloggen op de account en de Samsung Cloud verder instellen. Houdt er rekening mee dat de opslagruimte beperkt is tot 15GB. Wil je meer opslagruimte, dan betaal je €0,99 per maand voor 50GB. Meestal is 15GB voldoende als je bijvoorbeeld de foto’s op een SD-kaart verplaatst. Wij adviseren onze klanten vaak om voor Samsung-Notes en de agenda synchronisatie de Samsung Cloud te gebruiken. Deze gegevens worden niet overgezet via Samsung Smart Switch.

Belangrijk om te weten: Vanaf 2021 kan je geen back-up meer maken van je foto’s op de Samsung Cloud. Medio 2021 worden alle foto’s die op Samsung Cloud Galerij Sync. staan verwijderd!  Klik hier voor meer informatie. 

Hieronder volgt een stappenplan om de gegevens op je telefoon te back-uppen via Samsung Cloud.

 1. Het is belangrijk dat je WIFI-verbinding hebt en dat er voldoende batterij vermogen is als je een back up maakt.
 2. Ga naar ‘de instellingen’ op je telefoon
 3. Scrol naar beneden tot het kopje ‘Cloud en Accounts’
 4. Open Samsung Cloud (als je nog geen account hebt, maak dan een account, volg de stappen op het toestel. Zorg ervoor dat je als gebruikersnaam een geldige email adres gebruikt en noteer het wachtwoord van je Samsungaccount.)
 5. Onderaan staat back-up maken van deze telefoon. Daar kan je op klikken. En vervolgens zie je een lijst met de back-up gegevens. Je kan dan zelf selecteren wat je wil back-uppen.
 6. Als je op ‘overige gesynchronis.gegevens’ tikt kan je de Samsung-Notes oftewel de notities synchroniseren met je Samsung Account. Ook de contacten en de agenda kan je hiermee synchroniseren. Zorg ervoor dat alles aangevinkt wordt en zet synchronisatie aan. Het kan zijn dat je alsnog bepaalde machtigingen moet aanzetten, doe dit en de synchronisatie zal goed verlopen.
 7. Als je  inlogt op je nieuwe telefoon met de Samsung Cloud kan je de gegevens herstellen.

 

backup-maken-samsung

 

Optie 2/3: Back-up via Samsung Smart Switch App

Samsung Smart Switch is een software ontwikkeld door Samsung om gemakkelijk je gegevens op te slaan, maar ook om je gegevens over te zetten van je oude telefoon naar je nieuwe telefoon. Via Samsung Smart Switch heb je verschillende manieren om je gegevens veilig te stellen.

 

Optie 2: Draadloos overzetten van je gegevens via Samsung Smart Switch

Je hebt een oude telefoon en een nieuwe Samsung telefoon aangeschaft? Zo ja, dan kan je de gegevens van je oude telefoon naar nieuwe telefoon overzetten. Via Samsung Smart Switch kan het overzetten draadloos plaatsvinden. Je nieuwe apparaat is altijd een Samsung, je oude telefoon kan Huawei, Apple, Samsung, LG, Sony etc. zijn, dat maakt niet uit. Volg de stappen hieronder om de gegevens over te zetten van je oude Android telefoon naar je nieuwe Samsung.

 1. Download de Samsung Smart Switch app op beide telefoons via Google Play Store of via de Galaxy App Store.
 2. Open de app op het oude apparaat en op het nieuwe apparaat.
 3. Kies voor ‘Gegevens verzenden’ op het oude apparaat
 4. Selecteer draadloos verzenden
 5. Klik op ‘Gegevens ontvangen’ op het nieuwe apparaat
 6. In de meeste gevallen kan je kiezen of je een Android apparaat hebt, Windows apparaat of Apple apparaat. In dit geval kies je voor Android apparaat.
 7. Beide Samsung apparaten worden verbonden met elkaar via een piepend hoog geluid.
 8. Als dit goed gaat dan zie een lijst met alle gegevens zoals afbeeldingen, contacten, apps etc. op het scherm van je oude telefoon
 9. Selecteer  verzenden op de oude telefoon
 10. Op de nieuwe telefoon klik je op ontvangen als er een melding staat.
 11. Laat beide telefoons aan en wacht totdat alles is overgezet. Er wordt een tijdsindicatie getoond, zo weet je hoelang het ongeveer duurt voordat de gegevens zijn overgezet.
 12. Staat er gereed onderaan in het scherm? Dan is het overzetten van je gegevens gelukt.

 

Optie 3: Smart Switch back-up maken op de SD-kaart

Via de SD-kaart kan je ook een back-up maken van je gegevens. Dit doe je door een SD-kaart in je oude telefoon te doen. Deze manier van back-uppen is stabiel, effectief en snel. Ben je ingelogd op je Samsung account op de telefoon, dan wordt de back up gecodeerd. Zorg er dus voor dat het wachtwoord van je Samsung Account up-to-date is en dat je het wachtwoord weet. Heb je geen Samsung account op je telefoon staan dan hoef je verder niks doen en gewoon de stappen volgen hieronder.

 1. Download Smart Switch App op beide telefoons via Google Play Store of via de Galaxy App Store.
 2. Open de app op het oude apparaat en op het nieuwe apparaat.
 3. Rechtsboven in het scherm zie je het symbool van de SD-kaart. Klik erop.
 4. Klik daarna op back-up maken.
 5. Kies de gegevens welke je wil overzetten en klik op back-up maken.
 6. De back-up wordt nu gemaakt op de SD-kaart.
 7. Als de back up gereed is dan kan je de SD-kaart eruit
 8. Doe de SD-kaart in je nieuwe telefoon
 9. Volg stap 1-3
 10. Klik daarna op herstellen.
 11. Wacht totdat je gegevens worden overgezet op je nieuwe telefoon. De Samsung Smart Switch app geeft aan hoelang het herstel duurt.
 12. De back-up bestand is overgezet als er op het scherm GEREED staat.

 

Optie 4: Back-up maken van mijn Foto’s op de SD-kaart

Wil je geen gebruik maken van de Cloud maar slechts ruimte vrij maken op je telefoon? Dan kan je de gegevens van je apparaat via ‘Mijn bestanden’ op de SD-kaart zetten. Deze stappen kan je ook volgen om je WhatsApp-Mediabestanden over te zetten op je SD-kaart.

 1. Open de app ‘Mijn bestanden’. Op je telefoon heb je een mapje waaronder staat Samsung of Tools. In deze map staan alle apps die verbonden staan met Samsung. Daar kan je  de App ‘Mijn bestanden’ vinden of je kan het zoeken bij de apps-zoekfunctie.
 2. Bij mijn bestanden zie je twee opslaglocaties; Interne Opslag en gelijk eronder de SD-kaart.
 3. Om de foto’s over te zetten ga je naar Interne Opslag. Onder Interne Opslag bevinden zich de bestanden van de telefoon.
 4. Je selecteert de map DCIM (selecteren doe je door er lang op te drukken).
 5. Rechts bovenin zie je een hamburgertje (*drie streepjes onder elkaar). Na het selecteren van de DCIM-bestand klik je op de hamburger.
 6. Klik op verplaatsen, dan verschijnt de vorige pagina. Waar dus ook de SD-kaart opslag staat.
 7. Je klikt op SD-kaart en drukt op verplaatsen/Gereed.
 8. Het is wel belangrijk om in de camera app de opslaglocatie te wijzigen; Van interne opslag naar SD-kaart om zo ook ruimte vrij te houden.

 

Optie 5: Hoe maak ik een back-up van Whatsapp?

Je WhatsApp back-uppen gaat via de Google Drive. Het is dus belangrijk om een google-account te hebben en ingelogd te zijn met dit account op je telefoon.

 1. Zorg ervoor dat je WIFI-Verbinding hebt en dat de batterij van je telefoon opgeladen is.
 2. Open de WhatsApp op je telefoon.
 3. Rechtsboven heb je drie puntjes onder elkaar. Klik erop.
 4. Open de instellingen van WhatsApp.
 5. Ga naar Chats.
 6. Klik op Chat back-up.
 7. Dan zie je twee menu’s. Nieuwste back-up en Google-Drive instellingen.
 8. Klik op Googleaccount. Selecteer de account waar je de WhatsApp back up op wil maken. Geef Google-drive toestemming om in te loggen.
 9. Vervolgens kies je hoe vaak de back-up gemaakt moet worden. Meestal is 1x per week voldoende.
 10. Als dat allemaal gelukt is, klik je op back-up maken.
 11. Hoelang het duurt voordat de back-up gelukt is, hangt af van de grote van de back- up bestand en de snelheid van de WIFI-verbinding.
 12. Als het goed is gegaan, verschijnt in het scherm bij Nieuwste Back-up: Google Drive: * datum en het tijdstip*.

 

Back-up Service

Heb je vragen over het maken van een Back-up? Of kom je er niet uit?  Kom langs in onze winkel aan de Gedempte Oude Gracht 68 in Haarlem. Wij helpen je graag.

Maak een afspraak