SAMSUNG & iPHONE REPARATIE
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Copy schermen voor de iPhone werken NIET op de iPhone SE, iPhone 7 Plus en op de iPhone 6 Plus en 6S Plus.

Als je telefoon valt, is vaak je scherm gebarsten. Je iPhone wil je dan zo snel mogelijk en zo voordelig mogelijk laten repareren. Wij merken dat onze klanten niet altijd op de hoogte zijn van de kwaliteit van schermen en dat er drie soorten categorieën zijn. Zo heb je originele OEM schermen, de originele refurbished schermen en copy schermen.

Wat is het verschil tussen de OEM, refurbished en de copy iPhone scherm?

OEM schermen zijn 100% originele iPhone schermen. OEM staat voor Original Equipment Manufacturer.

Origineel refurbished schermen hebben een origineel LCD, maar geen originele touch. De touchscreen van de refurbished schermen zijn van A-kwaliteit. Feitelijk merk je geen verschil tussen een OEM en een origineel refurbished scherm.

Copy iPhone schermen zijn imitatie schermen, waarvan de LCD en de touch van mindere kwaliteit zijn. Ook hierbij heb je verschillende gradaties.

Bij Telephone City heb je de keuze uit alle drie de kwaliteiten: De OEM iPhone scherm, de origineel refurbished iPhone scherm en de A-kwaliteit copy schermen.

Wat adviseren wij onze klanten?

Vaak adviseren wij de klant om voor een refurbished scherm te kiezen, omdat de refurbished iPhone schermen het dichts bij een origineel Apple scherm komen, maar ze zijn een stuk voordeliger. De high copy schermen zijn goed en werken optimaal, als je het niet erg vindt om een beetje in kwaliteit in te leveren.De copy en refurbished beeldschermen werken goed op de iPhone 5/5s/5C en op de iPhone 6/6s. 

Echter merken wij dat bij reparatie van de iPhone SE en de iPhone Plus series de copy schermen problemen opleveren. Na een schermreparatie van de iPhone Plus serie zijn er aan het begin geen problemen, maar na een paar dagen merken klanten op dat de touchscreen niet goed werkt. Met een origineel refurbished scherm ervaren klanten geen problemen. Bij de iPhone SE schermreparatie werkt de LCD niet goed als er een copy scherm wordt gebruikt.
Onze advies is dan ook om bij de iPhone 7 Plus, iPhone SE, iPhone 6 Plus en iPhone 6S Plus glas reparatie zoveel mogelijk gebruik te maken van OEM of refurbished iPhone schermen.

Wil je een iPhone bij ons laten repareren klik dan hier voor de prijzen en de soorten reparaties. Of kom gewoon langs bij ons in de winkel in Haarlem Centrum, aan de Gedempte Oude Gracht 68.