SAMSUNG & iPHONE REPARATIE
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Microsolderen: Moederbord reparatie iPhone in Haarlem


Micro-solderen: Moederbord reparatie bij Telephone City Haarlem


Om nog beter te worden in ons vakgebied, hebben onze reparateurs zich de laatste paar maanden gespecialiseerd in het micro-solderen van de moederborden van alle telefoons waaronder dus ook de iPhone. Vaak horen wij dat een telefoon of tablet niet meer te repareren is, wij hebben ons gespecialiseerd om vrijwel alle problemen te kunnen verhelpen. Wij kunnen alles aan je iPhone repareren, waar andere stoppen, solderen wij verder. 😉

Telephone City onderscheidt zich van andere reparatiecenters. We streven naar kwaliteit, niet alleen in de onderdelen die wij gebruiken, maar ook in de vaardigheden en gereedschappen die we in huis hebben. Wij vinden dat een professionele reparatiecenter moet beschikken over veel kennis en vaardigheden, juiste gereedschap en A-kwaliteit onderdelen. De professionaliteit, kennis en vaardigheden hebben wij bereikt doordat wij de enige Samsung Service Partner in Noord-Holland zijn. De onderdelen die we gebruiken bij alle merken telefoons, kopen wij in bij erkende leveranciers. Ook bieden wij een uitstekende service aan onze klanten, en dat kan je weer teruglezen in onze google reviews.

Maak een afspraak

 

Wat is micro-solderen?

Micro solderen betekent eigenlijk het solderen van zeer kleine componenten. De componenten zijn zo klein dat je alleen met een speciale reparatie microscoop aan de componenten kan werken. Denk hierbij aan weerstanden, condensatoren, audio-chips, connectoren, microchips etc. Deze componenten zijn verbonden aan het moederbord wat reparatie nóg complexer maak. Om het micro-solderen goed onder de knie te krijgen, heb je een goede training nodig bij een specialist, het juiste gereedschap en veel kennis van moederbord schema’s. Maar het belangrijkste is een steady hand en veel geduld. Onze reparateurs voldoen aan deze vereisten.

 

Waarom is micro-solderen belangrijk: Met een moederbord reparatie bespaar je de kosten van een nieuwe telefoon.

Moederborden/printplaten van apparaten worden steeds ingewikkelder doordat apparaten steeds meer kunnen. Alle onderdelen van bijvoorbeeld een telefoon worden aangestuurd door de chips die op een moederbord van de telefoon te vinden zijn. De CPU-chip op een printplaat stuurt de meeste chips aan; zo heb je voor de touchscreen van de iPhone een Touch-IC, voor het afspelen van een video een Video-IC en voor het afspelen van geluid een Audio-IC. Vaak maken we mee dat de losse componenten gewoon goed zijn. Als de iPhone 7 geeft geen geluid, komt dit niet door de speaker, die is gewoon goed, maar door de Audio-IC die defect is. Door de Audio-IC chip te micro-solderen, zorgen wij er weer voor dat je geluid kan afspelen op je telefoon. Met het repareren van je moederbord, bespaar je de kosten voor een nieuwe telefoon. Een andere reden voor een moederbord reparatie van de iPhone kan zijn om je gegevens en foto’s weer terug te krijgen.

Bij onze vestigingen kun je terecht voor de volgende Apple services:

 

 

Welke defecten kunnen wij verhelpen middels micro-solderen: Maar wat zijn de meest voorkomende reparaties?

De backlight chip van de iPhone gaat vaak defect na een val, na een foutieve reparatie of het gebruik van slechte onderdelen. De iPhone-backlight chip defect wordt gekenmerkt door geen beeld maar wel geluid. Als je telefoon nog wel aan staat (omdat hij geluid maakt en reageert op de oplader) maar je hebt geen beeld. De achtergrond verlichting van je scherm wordt niet meer verlicht door de backlight chip van je telefoon. In dit geval kunnen wij de backlight chip vervangen.

Audio IC-problemen (iPhone 7)

Bij de iPhone 7 en 7+ komt het vaak voor dat de meerdere microfoons en luidsprekers tegelijk geen geluid geven. Dit is vaak een oorzaak van een defect moederbord. Er zijn dan verbindingen onder de audiochip verbroken. De Audiochip solderen wij los van het moederbord van de iPhone 7/7+ om de verbindingen te herstellen.

Geen bereik door moederbord problemen

Telefoon geeft aan dat er ‘Geen service’ is. In dit geval kun je proberen om de netwerkinstellingen te herstellen om te beoordelen of het probleem niet veroorzaakt wordt door antennes. De meeste iPhones kunnen netwerkproblemen krijgen. Lukt het niet met het herstellen van de instellingen, dan is het moederbord defect en moeten een paar componenten nagekeken worden.

Long screw damage detecteren en repareren.

Long screw Damage aan de iPhone moederborden wordt veroorzaakt wanneer de verkeerde schroef wordt gebruikt tijdens het monteren van bijvoorbeeld een iPhone-scherm reparatie. Bovendien kan schroefschade verergeren, wat betekent dat er meerdere plekken op een moederbord beschadigd zijn. Long Screw damage komt veel voor als een reparatie niet goed wordt uitgevoerd aan iPhone 5s/iPhone 6/iPhone 6s/ iPhone 7/iPhone7+/iPhone 8/iPhone 10 en alle iPhone 11 series. Elke toestel heeft verschillende locaties op het moederbord voor mogelijke schade door het terugplaatsen van de lange schroef op de verkeerde plek. Afhankelijk van het model iPhone kan de schade veroorzaakt door de lange schroef in ernst variëren van eenvoudige defecten zoals back light chip, geen service of veel grotere defecten zoals blauw scherm bij opstarten of zelfs niet opstarten door een kortsluiting.

Waterschade herstellen

Waterschade herstellen aan het moederbord is bij ons mogelijk. Vaak reinigen we de telefoon. Daarna testen we je telefoon compleet. De meeste telefoons werken wel na het reinigen, enkele keer komt het voor dat de waterschade de chip-componenten heeft beschadigd. Dan kan je denken aan geen service, batterij snel leeg of telefoon gaat niet aan. In zo een geval kunnen wij middels micro-solderen van het moederbord de schade weer herstellen. Kies voor gemak

Onze reparateurs in Haarlem checken iedere iPhone grondig en gaan zorgvuldig te werk. Dit hoeft niet niet lang te duren. Ons team is gespecialiseerd in iPhone reparaties en levert daarom snel vakkundig werk af. Aan een goede reparatie service hoeft niet altijd een hoog prijskaartje te hangen. Een iPhone reparatie in Haarlem bij Telephone City is altijd voor een aantrekkelijke prijs. Voor moederbord reparaties hanteren wij een werktijd van 5 werkdagen. De reparaties voeren wij uit met veel zorg en specialistische kennis. Lukt de reparatie niet dan hanteren wij onderzoekskosten van slechts €19.95. Indien nodig kunnen wij ook een spoedreparatie inplannen. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

 

Afspraak inplannen iPhone reparatie Haarlem

Je kunt gemakkelijk via onze website een afspraak inplannen voor jouw iPhone reparatie Haarlem. Kies je Apple iPhone model, de telefoon reparatie en kies een voor jou geschikte datum. Vervolgens vul je je gegevens in en de iPhone reparatie Haarlem staat ingepland.

Onze iPhone reparaties Haarlem worden stuk voor stuk gedaan door experts. Je kunt op ieder moment onze winkels binnenlopen voor een reparatie, alleen mensen met een afspraak gaan voor. We raden dan ook iedereen aan om een afspraak in te plannen, zodat je direct met je gebroken iPhone scherm bij ons terecht kan. Kies voor de snelle service van Telephone City!

Naast reparaties kun je bij ons ook altijd binnenlopen voor advies over smartphones en tablets. Onze specialisten beschikken ook over veel kennis over de werking van deze devices. Voor vragen kunt ben je bij Telephone City aan het juiste adres.

 

Reparatie van Telephone City

Naast iPhone reparaties in Haarlem kun je bij ons ook terecht voor een reparatie aan je Apple iPad waaronder een iPad Air, een iPad mini reparatie of een andere iPhone reparatie. Naast Apple producten doen we ook aan services zoals een Sony reparatieSamsung reparatieLG reparatieOnePlus reparatie en Huawei reparatie. Heb je vragen over onze iPhone reparatie in Haarlem? Dan kun je natuurlijk altijd met ons contact opnemen!

30 min Reparatie

Zonder Afspraak

Originele Onderdelen

Tot 1 Jaar Garantie

Openingstijden

Maandag: 13:00 – 18:00
Dinsdag: 10:00 – 18:00
Woensdag: 10:00 – 18:00
Donderdag: 10:00 – 21:00
Vrijdag: 10:00 – 18:00
Zaterdag: 10:00 – 17:00
Zondag: Gesloten